Marmorplate

Drømmer du om et kjøkken med benkeplater i marmor? Her finner du 5 gode grunner til å gå for marmor på kjøkkenet ditt, eller andre plasser i boligen.

Benkeplater i marmor gir kjøkkenet og badet det lille ekstra. Eksklusive benkeplater i marmor passer for alle som er på jakt etter et elegant design.

Allstein AS hjelper deg med å finne eksakt det produktet du drømmer om – skreddersydd til deg og ditt hjem.

Marmor – en bergart med særegen karakter

Marmor er en metamorf bergart, bestående av sedimentert kalk som er omdannet under trykk i jordskorpen eller på havbunnen. Marmor er mer porøs og bløt enn for eksempel granitt og kvartsitt. 

Marmor er en naturstein som er dannet fra kalkstein gjennom varme og trykk over lang tid. 

Italiensk Bianco, Marquina og Carrara marmor har de siste årene blitt blant de mest populære materialene for benkeplater på kjøkkenet.

I Allstein har vi over 80 ulike typer marmor – ta kontakt for mer informasjon.

Marmor vil gi hvilket som helst rom et litt mer eksklusivt preg.
Marmor vil gi hvilket som helst rom et litt mer eksklusivt preg.

Hvorfor er marmorplate så populært?

Marmor er et trendy materiale i interiørbransjen. Det er et av de vakreste og mest delikate alternativene til benkeplate i stein på kjøkken. Med naturstein og marmor får du med andre ord en benkeplate med en utrolig vakker overflate og med alle de små og store karakteristikker i form av fargespill og åretegninger som gjør den helt unik. 

De karakteriseres ved helt særegne mønstre og strukturer da ingen marmorplate er lik. Det bidrar som et naturlig og tidløst element på kjøkkenet og oser eleganse. Marmorens egenskaper gjør den til et velegnet valg av benkeplate, og det har derfor blitt en klassiker på kjøkkenet.

Det er viktig å være klar over at all marmor er porøs og man må regne med at steinen vil få brukspatina over tid. Flekker og små riper vil etterhvert bli en del av platens karakter og gjenspeiler livet som leves rundt. LIker du ikke brukspatina bør du velge en annen steintype. Gjevnlig vedlikehold i form av impregnering anbefales. Daglig rengjøring med mikrofiberklut og vann eller bruk mild såpe egnet for stein.

Marmor har lenge vært et favorittmateriale til bygninger og monumenter, og interiør som involverer både naturstein, marmor, farger fra naturen og vakre detaljer i stein tar store deler av trendbildet til kjøkken og bad i 2022.

Her er 5 gode grunner til å gå for marmor på kjøkkenet:


1. Marmor har et unikt og klassisk utseende

Marmor passer til de fleste stiler. Enten du bruker marmor som benkeplate, gulv, møbler eller accessoirer, vil materialet garantert gjøre kjøkkenet ditt vakrere. Naturstein og marmor passer dessuten perfekt inn i kombinasjoner med andre materialer som massivt tre og stål.

Steinbenkeplater brukes mye til benkeplater på kjøkken, men vi ser stadig flere kjøp av steintypen til badet, der det også egner seg svært godt. 

2. Enkel rengjøring

Marmorplater er lett å rengjøre ettersom det har en svært glatt overflate. Generelt er de lyse marmorene lettere å vedlikeholde enn de mørke. Overflaten kan være polert eller mattslipt, og det er den mattslipte som er best egnet til benkeplater da polert lett får matte flekker fra syre.

3. Autentisk naturmateriale

Mange ønsker å benytte seg av naturens egne materialer i innredning siden det gir en annen følelse med en benkeplate som er skapt av naturen gjennom millioner av år. Marmor er et levende materiale som har et helt unikt spill i utseende med spesielle tegninger.

Det er store forekomster av marmor i Norge. Det er utstrakt bruk som materiale til skulpturer og bygninger.
Vi anbefaler alle å slå av en uforpliktende prat med våre kunnskapsrike medarbeidere. Vi bistår med blant annet hvilke type benkeplater som passer hvor i hjemmet.

4. Stort utvalg av farger

Fordi marmor er en metamorf bergart som gjennomgår forandringer i sammensetningen når den utsettes for trykk og temperatur, kan man få en marmorplate i mange ulike farger. Hvit, grønn, svart. Lys og mørk, alt til en hver smak. Dette er en av de fantastisk egenskapene marmor besitter.

5. Baking er en drøm på marmor

For deg som baker mye, er marmorens naturlige og kjølige overflate perfekt. Å kjevle ut deig går som en lek på denne benkeplaten.

Les mer: Granitt er bergarten for deg som ønsker unikt spill og glitter i benkeplaten. 

God veiledning av eksperter

Mange lurer på hvilken type benkeplate som er best egnet til kjøkken, men også hvilke benkeplater som går godt sammen med andre materialer du har i hjemmet. Det er en utfordring å ta det rette valget –  Vi anbefaler derfor å slå av en uforpliktende prat med våre kunnskapsrike medarbeidere.

Du vil få veiledning gjennom hele prosessen: fra valg av steintype frem til selve leveringen og monteringen. I et møte med oss vil vi kunne gi deg skreddersydde anbefalinger, en god pris og et tidsaspekt for prosjekt.

Ta kontakt for å få et uforpliktende møte.

Hos Allstein får du veiledning gjennom prosessen, fra valg av steintype og frem til levering.
Det er store forekomster av marmor i Norge. Det er utstrakt bruk som materiale til skulpturer og bygninger.

Spesialtilpassede steinplater

Når det gjelder utseende, hygiene og slitestyrke finnes det ingen materialer som kommer opp mot stein. 

Allstein har i 22 år spesialisert seg på å levere spesialtilpassede steinplater til både kjøkken og resten av bolig. Med profesjonell oppmåling, god prosjektstyring, moderne produksjon i Vestby og godt håndverk, sikrer vi gode leveranser hver gang.

Er det noe du lurer på?

På vår nettside finner du alt av produkter og materialer vi har på lager. Her finner du også forslag til hvordan du kan kle de ulike rommene i hjemmet med materialer av stein. 

Våre flinke medarbeidere kan også gi veiledning på muligheter, størrelse, farger og materialvalg til akkurat ditt prosjekt. All produksjon foregår på vår fabrikk i Vestby, noe som gjør at vi kan tilby en kort leveringstid og selvsagt en strålende god service.

Ta kontakt

Hvis du lurer på noe angående vårt utvalg av marmor eller andre produkter, så ta kontakt med oss på e-post: post@allstein.no eller gjennom lenken nedenfor for mer informasjon. Vi tar gjerne en uforpliktende prat!

Åpningstider

E-posten vår er alltids åpen for spørsmål, men på vårt verksted og over telefon er vi tilgjengelige mandag til fredag: 8:00 – 16:00.