Benkeplater i stein er det ultimate valget til både kjøkken og bad. Stein er vakkert, bestandig, enkelt å rengjøre og nydelig å jobbe på.

Det finnes svært mange ulike typer stein og steinprodukter som kan brukes som benkeplater og det kan være vanskelig å orientere seg. I denne artikkelen kan du lese om de ulike materialene og egenskapene. Et informert og veloverveid valg er det beste utgangspunktet for å velge den perfekte benkeplaten for ditt hjem.

Drømmer du om et kjøkken med benkeplater i stein?

Vakre steinflater gir kjøkkenet ditt personlighet og er prikken over i’en i et nyoppusset kjøkken. Hos Allstein kan du velge blant marmor, kvartsitt, granitt, kalkstein, terrazzo, kvartskompositt og keramisk. ​​Vi sørger for at du har mange valgmuligheter hos Allstein – Vi har kjøkkenbenken du vil ha.

Benkeplate i stein til hjemmet ditt

Med benkeplater mener vi i hovedsak plater til innendørs bruk på kjøkkenet eller badet, men også plater til bruk utendørs (eksteriør)

Naturstein er skåret som et helt stykke fra en større blokk som er tatt ut av fjellet. Naturstein kan ha svært ulike egenskaper og vi skal se nærmere på dette under. Komposittmaterialer er sammensatte produkter deles inn i tre ulike hovedgrupper: Terrazzo, kvartskompositt og keramisk stein. Hver hovedgruppe har ulike egenskaper som du kan lese mer om under. 

Benkeplater til ditt bad eller kjøkken kan spesialtilpasses i alle type stein du ønsker.
Benkeplater til ditt bad eller kjøkken kan spesialtilpasses i alle type stein du ønsker.

Naturstein

Naturstein bli skåret rett ut av fjellet i store blokker. Disse blir deretter skåret i skiver på 2 og 3 cm tykkelse og overflaten blir bearbeidet og polert. Naturstein hos Allstein kommer fra alle verdenshjørner og i alle mulige farger og mønstre. 

Naturstein er formet av naturen selv og er derfor unikt, siden ingen plater er like. Ønsker du er helt spesielt uttrykk som ingen andre har så er naturstein det beste valget! Samtidig er det viktig å sette seg inn i egenskapene til de ulike bergartene. Noen bergarter krever mer vedlikehold enn andre og får mer brukspatina. Velg det som passer for deg.

Granitt

Ingen benkeplater av granitt er helt like. Granitt er en vulkansk bergart som er størknet i jordskorpen og de ulike mineralene danner et grovkornet utseende. Fargene kommer av de ulike mineralene som er tilstede. Granitt er et nokså tett materiale med lite porer. De mørkere granittene er nærmest vedlikeholdsfrie og noe av det mest bestandige du kan velge som benkeplate. Lyse granitter er også godt egnet som benkeplater, men disse bør impregneres regelmessig for å unngå flekker. Granittens overflate kan være polert, mattslipt eller børstet og overflaten gir også egenskaper til steinen. For eksempel kan en mattslipt sort granitt lett få fettflekker, mens den polerte utgaven av samme stein ikke gjør det. Ta kontakt med oss for flere detaljer om de ulike granittene og overflatene. 

Kvartsitt

Kvartsitt er en metamorf bergart. Den blir dannet av sandstein som er utsatt for ekstremt trykk og temperatur over tid i fjellkjedefolding. Resultatet er en svært hard og nærmest porefri bergart som er svært godt egnet som benkeplate. Kvartsitt kommer i nydelige toner av krem, hvit, lys grå og beige. Steinen er finkornet og har ofte marmor-lignende mønster. Denne steintypen har høy wow-faktor, er nærmest vedlikeholdsfri og får lite brukspatina. 

Marmor

Marmor er en metamorf bergart, bestående av sedimentert kalk som er omdannet under trykk i jordskorpen eller på havbunnen. Marmor er mer porøs og bløt enn for eksempel granitt og kvartsitt. Den må derfor impregneres regelmessig og man må regne med at platen uansett får en tydelig brukspatina over tid. Vi anbefaler å velge en annen steintype dersom man ikke liker patina. Marmor kommer i alle mulige farger, men hvit Bianco Carrara, grønn Verde Guatemala og grå Pietra Grey er noen av de mest populære. Generelt er de mørke marmorene vanskeligere å vedlikeholde enn de lyse. Overflaten kan være polert eller mattslipt, og det er den mattslipte som er best egnet til benkeplater da polert lett får matte flekker fra syre. I Allstein har vi over 80 ulike typer marmor – ta kontakt for mer informasjon.

Les mer: Benkeplater i marmor får kjøkken og bad til å skinne. 

Kalkstein

Kalkstein er en sedimentær bergart dannet av kalkavsetning på havbunnen som så blir liggende under trykk. Porøsiteten kan variere, men generelt er den høyere enn for marmor og må vedlikeholdes svært godt. Som for marmor så må man være innstilt på at denne steinen får brukspatina. I denne kategorien finner vi favoritter som Jura, Azul Valverde og Travertine. Kalkstein har lange tradisjoner som benkeplater.

Kompositt

Kompositt betyr “sammensatt” og består av stein og bindemiddel. De to hovedgruppene er terrazzo og kvartskompositt. 

Terrazzo

Terrazzo har tradisjoner tilbake 1700-tallets Italia. Mindre biter av marmor, kalkstein og granitt støpes inn i sementblokker. Videre blir disse skåret i skiver og polert opp på samme måte som naturstein. Det brukes store og små steinbiter av ulike farger og sementen kan også være farget. Dette gir et stort spekter av fargerike, interessante og unike overflater. Egenskapene er tilsvarende som for marmor: platene skal impregneres godt og vedlikeholdes ofte. Det vil oppstå brukspatina over tid.

Kvartskompositt: Silestone og Caesarstone

Kvartskompositt er en favoritt til kjøkken siden den er svært motstandsdyktig mot flekker og kommer i mange vakre farger og mønstre. Hos Allstein fører vi både Silestone og Caesarstone. Disse er fra ulike produsenter, men består av det samme. Kvartskomposittene er laget av biter av kvarts, fargepigmenter og resin som bindemiddel. Bindemiddelet gjør at platen ikke tåler varme, som man må passe på å bruke et varmeunderlag for ikke å ødelegge steinen. 

Keramikk (Dekton) 

Keramikk er fremstilt av sand, feltspat, leire og naturlige fargepigmenter, som presses og brennes ved cirka 1200 grader. Med en benkeplate i keramikk trenger du ikke å bekymre deg for fettete fingre, riper og skjolder. Benkeplaten tåler varme gryter og er med sin motstandsdyktig overflate perfekt for et hjem der kjøkkenet blir flittig brukt. Produktet krever minimalt med vedlikehold, og er veldig hygienisk ved bruk i kjøkken.

Allstein leverer alle farger av Dekton fra Cosentino. Vær oppmerksom på at Dekton ikke har gjennomgående mønster, så kantene vil være i ensfarget grunnfarge. 

Kvartskompositt er en favoritt til kjøkken siden den er svært motstandsdyktig mot flekker og kommer i mange vakre farger og mønstre. Hos Allstein fører vi både Silestone og Caesarstone.
Kvartskompositt er en favoritt til kjøkken siden det er et svært motstandsdyktig materiale.

Allstein – alt av stein

Et bredt utvalg av materialer er nødvendig for å kunne tilby skreddersydde løsninger til enhver smak og prosjekt. Vi har et av markedets bredeste utvalg innen stein og steinmaterialer. 

Allstein AS har vært produsent av naturstein- og kompositt-benkeplater i over 22 år. Hos oss finner du alt du kan ønske deg av naturstein. Utover det store utvalget vi har på nett allerede, kan vi også skaffe over 400 typer naturstein tilpasset ditt prosjekt. 

Eget verksted og showroom

Med eget steinverksted har vi en unik mulighet til å bearbeide og skreddersy uferdige materialer lokalt – tett på våre kunder og prosjektene deres. Dette er tidsbesparende og gir både oss og deg økt fleksibilitet og kontroll over kvaliteten.

I våre lokaler i Nordlysveien 1 i Vestby hjelper vi våre proffkunder, arkitekter og private kunder til å finne riktige og skreddersydde løsninger og naturstein til sitt prosjekt. 

Vi har en unik mulighet til å bearbeide og skreddersy prosjektene siden vi har et lokalt verksted.
Vi har en unik mulighet til å bearbeide og skreddersy prosjektene siden vi har et lokalt verksted.

Trenger du veiledning?

Våre flinke medarbeidere kan gi veiledning på muligheter, farger og materialvalg til akkurat ditt prosjekt. All produksjon foregår på vårt verksted i Vestby, noe som gjør at vi kan tilby kort leveringstid og selvsagt en steingod service. Ta kontakt for å få et uforpliktende tilbud.

Ofte stilte spørsmål

Hva koster en benkeplate i stein?

Benkeplater i stein koster fra kr 6500,- pr kvadratmeter. I tillegg kommer bearbeiding og eventuelt oppmåling og montering. Det er noe vanskelig å forutsi pris uten å ha vært på en befaring eller vite omfanget av prosjektet. Prisendringer kan forekomme etter oppmåling dersom det er vesentlig avvik fra skisser oversendt som prisgrunnlag på tilbudsstadiet. Kunden bør informere om andre spesielle forhold for å få mest mulig nøyaktig pris. 

Hvor lenge varer et tilbud fra dere?

Et tilbud fra Allstein AS er gyldig i 90 dager fra tilbudsdagen med mindre annet er spesifisert.

Når kan jeg forvente levering og montering?

Normal leveringstid er innen 10 virkedager etter oppmåling. 

Hvordan foregår en montering?

Vi kommer til avtalt tid for levering og montering. Kunden eller en representant må være til stede for å godkjenne materialene og monteringen. Underlaget må være klart når montørene kommer. Platene blir lagt på, justert og limt. Underlimte vasker limes på og koketopper nedsettes eller planlimes. Elektriker- og rørleggerarbeid utføres ikke av Allstein sine montører.

Hvordan foregår betaling?

Ved bestilling faktureres 50% forskudd på ordren. Sluttoppgjøret forfaller når varene blir levert eller montert i henhold til avtale. Kunden mottar en faktura med forfall 3 dager etter fakturadato. 

Hvordan vedlikeholdes benkeplatene?

For daglig renhold anbefaler vi mikrofiberklut og vann. For grundig rengjøring bør man bruke steinsåpe eller egnet, mild såpe. Unngå bruk av sterke kjemikalier da dette kan ødelegge steinen. Naturstein bør alltid impreeneres før bruk og dette bør gjentas hvis man ser at steinen “suger” væske. Noen steintyper krever oftere impregnering enn andre. Kvartskompositt og Keramisk Dekton krever lite vedlikehold, men kan friskes opp med Q-action spray. Se vår vedlikeholdsguide for å lære mer om vedlikehold av din steintype. 

Lurer du på noe? Ta kontakt 

Har du spørsmål om våre produkter og tjenester? Ta gjerne kontakt med oss på e-post, telefon +47 22 32 10 10 eller gjennom lenken nedenfor. Vi tar gjerne en uforpliktende og hyggelig steinprat!

Du er velkommen til å ta et besøk til vårt fine showroom i Vestby etter avtale. Vi gleder oss til å høre fra deg!